Noutati în sistemele de energie solara

Industria fotovoltaică se schimbă și se dezvoltă într-un ritm alert. Firma noastră proiectează, comercializează și instalează sisteme solare încă din anul 2009. Asimilăm în continuu informațiile cele mai proaspete despre produsele cele mai noi. Dorim să împărtășim experiența noastră și cu partenerii noștrii. În această secțiune veți găsi descrieri despre cele mai noi invenții și soluții în domeniul fotovoltaic.

O întrebare care apare frecvent, cum funcționează panourile fotovoltaice iarna? Îngrijorarea noastră pare să fie justificată, deoarece vara la orele 21 mai este încă lumină, însă iarna la orele 16 este deja întuneric, și avem nevoie de lumină artificială.

Dar să vedem, cum influențează acest factor producția sistemului fotovoltaic?

Energia solară este la dispoziția tuturor fără limite, totodată este o sursă de energie regenerabilă relativ ușor de utilizat. Nu întâmplător s-a construit în jurul ei o industrie gigantică cu o dezvoltare dinamică. Energia solară însă aduce și o serie de probleme și dezavantaje despre care rar auzim specialiștii să vorbească. Vă propunem acum să le trecem în revistă.

Sistemul fotovoltaic on grid este cel mai uzual sistem solar instalat. Energia electrică produsă de acesta alimentează consumatorii, surplusul fiind injectat direct în rețeaua națională de electricitate.

Fiecare panou fotovoltaic funcționează în parametrii lui proprii și necesită o coordonare și optimizare a performanței pentru o producție cât mai bună a întregului sistem fotovoltaic.

Datorită panourilor fotovoltaice avem posibilitatea să captăm și să transformăm energia din razele solare