invertoare fotovoltaice Fronius

Fronius: lider global în invertoare solare

Fronius International GmbH este un producător de top de invertoare solare, cu o istorie de peste 75 de ani în industria electronică. Compania este cunoscută pentru inovația sa constantă, calitatea excepțională a produselor sale și pentru soluțiile inteligente de energie solară.

Fronius: Lider în inovație:

Fronius investește constant în cercetare și dezvoltare pentru a oferi cele mai inovatoare soluții de energie solară. Compania a fost pionierat în introducerea mai multor tehnologii avansate, cum ar fi:

  • Tehnologia de optimizare a puterii: Maximizează producția de energie solară prin adaptarea la condițiile de iluminare.
  • Tehnologia de control inteligent: Permite monitorizarea și controlul instalației solare de la distanță.
  • Tehnologia de stocare a energiei: Stocarea surplusului de energie solară pentru utilizare ulterioară.

Fronius: Angajament pentru sustenabilitate:

Sediul central al firmei se află și în prezent în târgul austriac Pettenbach, unde sub conducerea lui Günter Fronius la început s-au dezvoltat încărcătoare de acumulatoare, extinzând ulterior portofoliul si cu transformatoare de sudura.

In anul 1980 Günter a predat compania copiilor sai, Brigitte Strauß si Klaus Fronius. Sub cârma lor compania a cunoscut o dezvoltare vertiginoasa, s-a înființat un număr semnificativ de subsidiare pe întregul mapamond, Fronius devenind astfel o companie internațională. 

In anul 1990 cei doi au recunoscut potențialul din energia solară, și în pofida faptului că la momentul respectiv puțini erau încrezători în succesul acestei direcții, încrederea lor a dat roade, deoarece segmentul energiei solare a devenit unul dintre cele mai importante piloane din istoria companiei Fronius.

Azi se sprijină pe trei piloane stabile - Solar EnergyPerfect Welding si Perfect Charging

Din anul 2012 compania este condusa de Elisabeth Engelbrechtsmüller-Strauß. Fiind nepotul fondatorului continuă politica de dezvoltare prin expansiune, și totodată  se rămâne fidelă mentalității bazate pe inovație, calitate și servicii impecabile.

Se cercetează în continuu tehnologii noi, multe dintre ideile astfel născute se concretizează și în afaceri. Misiunea lor, la care lucrează mai mult de 6100 profesioniști din mai mult de 30 de țări, este clar definită: studierea și controlul electricității ca și combustibilul viitorului.

Prin produsele sale, Fronius transforma energia solară în curent alternativ, asigurând astfel energie noua pentru vehiculele intralogistice ce funcționează cu acumulatoare, respectiv utilizează energia electrică din conectoare în procedee revoluționare de sudură.

Industria solara recunoaște astăzi Fronius nu numai ca o firmă producătoare ci și ca o companie cu tehnologie de vârf.